woensdag 3 augustus 2011

Hoi hoi allemaal!

Jesse heeft inderdaad gesurfd. Het water is wel koud en zout. En het resulteert ook wel in spierpijn, maar hij kan al wel een beetje op zijn plank staan, hihi.

De afgelopen week zijn we een paar keer de sloppenwijk ingegaan met de pastor van Victory 4 all. Hij gaat alle ouders, meestal alleen moeders of oma’s,  van de leerlingen van de V4A school af. We wassen hun voeten en bidden met ze en daarna krijgen ze een nieuw paar schoenen. Het idee is dat we dienen zoals Jezus dat deed en ze zo wat kunnen laten zien van Jezus’ liefde. Voor ons is het geheel toch wel bizar. Eerst loop je door een vieze, modderige, stinkende wijk met overal wilde honden en afval. Sommigen mensen hebben golfplaathutjes, anderen hebben stenen huisjes. In huis is alles klein en zanderig, maar de mensen zijn heel vriendelijk. Dan komt er ergens een teil vandaan en wordt aan de buren gevraagd of ze een emmertje water willen verwarmen boven het vuur. Als dat eenmaal warm is gaat het in de teil en wordt er een kapotte stoel bij gezet. En dan komen de voeten… De vrouwen hebben ontzettend grote voeten! Mijn maatje veertig is er niets bij! De voeten zitten vol met littekens en zijn hard van het eelt. En dan wassen maar. Slik! Sommige vrouwen vinden het ontroerend, andere vinden het grappig. Dan komen de schoenen. Eerst alle veters los en de schoen een beetje uitduwen. Daarna de voet erin proppen. De vrouwen zijn er erg blij mee ookal zijn de gymschoenen alles behalve charmant ;). Het bidden gaat in Engels, Nederlands en xkhoza.

Vanmiddag mag ik hier voor de tweede keer het kinderprogramma doen. De vorige keer hebben we het over de Goede Herder gedaan. Er zouden 50 kids komen, en waren er uiteindelijk 70. Vandaag zouden er misschien meer komen, dus we gaan uit van 100. Het onderwerp is het verhaal van de vijf broden en 2 vissen. Dus vanmorgen hebben meteen maar wat bolletjes gekocht om uit te delen.

Jesse mag bij het tiener programma de aanbidding leiden. Het gaat niet altijd helemaal soepeltjes; de liedjes die de tieners kennen, kent Jesse niet en andersom. Gelukkig vindt hij het leuk om te doen en geeft het niet dat hij voor aap staat.

Liefs suuz

Suuz probeert ook een paar danspasjes mee te doen

Jesse en Mirjam op hun zondagse best

Geen opmerkingen:

Een reactie posten